2017-04-21

Ner i vikt under resan till USA

Japp, du läste rätt. Jag åkte till USA en vecka (Star Wars Celebration i Orlando, Florida) och märkte när jag kom hem att jag vägde 0.8 kg mindre än senast jag vägde mig (innan resan nån gång).

Det är inte det jag förväntade mig, men det kan nog enkelt förklaras med:

1. Massor med steg gångna varenda dag vi var där (besök på Disneyland, Universal studios och så klart Star Wars Celebration)
2. Varmt väder, som jag inte gillar, så jag var aldrig hungrig

Trots att jag åt det jag ville när jag ville, så åt jag nog betydligt mindre än normalt överlag. Så det var ingen deppig historia att komma hem och ställa sig på vågen i alla fall!

Dock mår jag fruktansvärt dåligt mentalt efter resan. Först tyckte jag det var rätt ok att vara en "smal person" jämfört med så många runt mig, men efter en vecka så tyckte jag bara det var jobbigt att det är så socialt accepterat att vara tjock nog att inte ens orka gå. För de var överallt, de som verkligen led av sin fetma. De åkte elmopeder/rullstolar eller var så tjocka att de svettades av att gå långsamt. De var överallt. Jag blev verkligen illa berörd. Inte över att de var så så tjocka och mådde så dåligt, utan att samhället inte över huvudtaget hjälper dem att nå ett hälsosammare liv. Istället anpassade sig samhället så att alla kan fortsätta vara tjocka utan att ens se det som ett problem. Men det måste det ju vara. JAG är tjock, lider av fetma enligt BMI, lider av att vara tjock rent fysiskt (min sjukdom blir ju bara sämre av att jag är tjock) och där var jag en av de smala... Ofattbart.

Så, en oväntad bieffekt av min resa är att jag har om möjligt ÄNNU mer motivation att bli en mindre människa. Det går väldigt bra, återgick till bra kosthållning när jag kom tillbaka till Sverige och fortsätter bara köra på. Det kommer ta tid, det inser jag, men jäklar i min låda vad jag är motiverad att gå ner i vikt, må bättre och BLI bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar